Informasjonssikkerhet

Påmelding webinar

Påmelding webinar

Webinar om informasjonssikkerhet

Torsdag 29. Oktober kl. 10:00

Nå som mange jobber hjemmefra, er de utenfor arbeidsplassens trygge sone. Det å ta ansvar for sikkerheten er derfor mer viktig enn noen gang. Likevel opplever vi at mange virksomheter ikke kjenner til regelverkene og synes det er komplisert å få kontroll over.

Informasjonssikkerhet dreier seg om å håndtere risikoen for at personopplysninger og andre informasjonsverdier blir ivaretatt på en tilfredsstillende måte. Du kan delegere oppgavene til dine ansatte, men Informasjonssikkerhet er fremdeles en av lederens aller viktigste ansvarsområder.

Sammen med vår sikkerhetsekspert Espen Rahd og Hallstein Husand fra Datatilsynet vil vi ta deg gjennom de viktigste sikkerhetsaspektene knyttet til Informasjonssikkerhet og hvorfor dette er viktig for deg og din bedrift. På webinaret vil du få bedre oversikt over dette ansvarsområdet og hva det kreves av deg som leder.

Det handler nemlig om å bygge en sterk kultur rundt informasjonssikkerhet. Kontinuerlig bevisstgjøring er nødvendig for at ansatte skal ha et nært forhold til selskapets informasjonssikkerhet policy.

Det vil være mulig å stille anonyme spørsmål under hele webinaret.

Har du ikke mulighet til å delta på webinaret?

Hva lærer du på Webinaret?

  • Hvorfor trenger virksomheter en informasjonssikkerhet policy?
  • Hva bør en informasjonssikkerhet policy inneholde?
  • Hvordan bygge en sterk kultur hvor ansatte har et nært forhold til selskapet informasjonssikkerhet policy?
  • Når må virksomheten sende melding om avvik til Datatilsynet?

    Webinaret er gratis og varer i ca. 45 minutter 

    Disse møter du på webinarete: 

Hallstein   Hallstein Husand

Hallstein er fagdirektør og tilsynskoordinator i Datatilsynet, og jobber i avdeling for teknologi, analyse og sikkerhet. I dag jobber han med tilsyn, og da i hovedsak informasjonssikkerhet, innenfor personopplysningssikkerhet. Hallstein har god kompetanse på digitalisering i offentlig sektor, og jobber fremdeles mye på dette området, nå med et personvernmessig blikk på disse viktige oppgavene.
 
 

Espen   Espen Rahd

Espen jobber som senior sikkerhets konsulent i ECIT Solutions AS, både som prosjektleder og i team. Han har jobbet med informasjonssikkerhet siden 1999 både teknisk og organisatorisk. Espen har jobbet mye med tekniske sårbarhetsanalyser og er sertifisert på dette fagområdet. I de senere årene har han arbeidet mye med, og har god kompetanse på, å hjelpe både store og små virksomheter med å bygge en god it-sikkerhetskultur.

Relevant fra bloggen

20200915_ECIT_situasjonsbilder-20

Informasjonssikkerhet er en av lederens viktigste oppgaver

Informasjonssikkerhet er ikke en ny lederoppgave, men er blitt en av de viktigste. Her får du tips til bedre informasjonssikkerhet og informasjonssikkerhetspolicy.

Les mer
Isse og andreas

Informasjonssikkerhet-retningslinjer for ansatte

Informasjonssikkerhetshendelser med negative følger for bedriften skjer ofte fordi brukere av IT-systemene gjør noe de ikke burde. Har dere retningslinjer for informasjonssikkerhet for de ansatte?

Les mer
20200915_ECIT_situasjonsbilder-65

Send og del informasjon trygt

Hvordan kan man sende eller dele informasjon på en sikker måte?

Les mer